Wordpress Eklentileri Ne Işe Yarar?

WordPress dünya üzerinde en çok tercih edilen içerik yönetim sistemlerinin başında yer almaktadır. Öyle ki , milyonlarca bağımsız web sitesine ev sahipliği yapmakta ve web sitesi geliştiricilerin, tasarımcıların odak merkezinden bir an olsun uzaklaşmamaktadır. Her gün wordpress sitelerinden milyonlarca farklı içerik üretilirken, geliştiriciler tarafından da wordpress sitelerde kullanılması adına binlerce eklenti ve tema hayata geçirilmektedir. Peki bu eklentiler ne demektir? Sürekli karşımıza çıkmakta olan ve wordpress’in avantajlarını sayarken ilk sırada yazdığımız eklentiler ne anlama gelmektedir?

WordPress Eklentileri Ne İşe Yarar?

Eklentiler; geliştiriciler tarafından wordpress sitelerinde kullanılması adına dizayn edilmiş olan küçüklü büyüklü yazılımlardır. Websitelerinin iyileştirilmesi, güncelleştirilmesi, tasarımsal farklılıklar eklenebilmesi ve özelliklerinin arttırılabilmesi adına tasarlanıp kullanıma sunulmaktadırlar. WordPressin kullanıcı sayısının aktif olarak yüksek kalması ve arama motorlarında bu sitelerin trafik oranlarının göze çarpacak kadar iyi olmasında bu eklentilerin faydası yadsınamayacak derecede çoktur. Aynı zamanda saydığımız bu özellikler sayesinde, geliştiriciler tarafından eklenti yazılımları tasarlamak iştah açıcı bir konumda yer almaktadır.

WordPress Eklentilerinin Özellikleri Nelerdir?

WordPress yönetim sistemi içerisinde kullanıcılara sunulmakta olan eklentiler içerisinde birden fazla avantajlı özellikler bulundurmaktadır.

  • Kolay kurulum ve kolay kaldırma imkanı
  • Binlerce ücretsiz eklenti
  • Kolay ayarlanabilme imkanı
  • Her konu için spesifik eklenti bulabilme imkanı
  • Profesyonel ve kaliteli eklentiler sayesinde yüksek fayda

gibi daha da arttırılabilecek seçenekler sayesinde eklentiler wordpress sitelerine büyük faydalar sağlamaktadırlar.

En Çok tercih Edilen WordPress Eklentileri

WordPress eklenti kütüphanesinde daha önce de söylediğimiz gibi binlerce eklenti bulunmaktadır. Bu eklentiler gerek yazılımsal anlamda gerek güvenlik anlamında gerekse görsel anlamda wordpress kullanıcılarına kaliteli hizmetler sunmaktadır. Bu eklentilerin arasından en iyilerini ve en çok tercih edilenleri seçmek doğru olmayacaktır. Çünkü her web sitesinin ihtiyacı olan eklenti türü farklı olabilir. Ancak biz genel bir bakış ile ve kullanıcı deneyimlerimizden yola çıkarak sizler için en faydalı olabileceğiniz düşündüğümüz 3 eklentiyi sıralayacağız.


Batuhan Durmaz

Bu blogdaki popüler yayınlar

Online Ödeme Sistemleri ve Türkiye

E-Ticaret ve Online Ödeme Sistemlerinin Önemi