E-Ticaret ve Online Ödeme Sistemlerinin Önemi

E-Ticaret’de Online Ödeme Sistemlerinin Önemi



İnternet çağında yaşadığımızı düşündüğümüzde artık ihtiyaçlarımızı karşılamak için evden çıkmamıza gerek bile kalmadığını, fiziksel mağazalara gitme ihtiyacımızın git gide azalmakta olduğunu normal olarak karşılayabiliriz. Şüphesiz ki internetin gelişmesi ve yayılması hayatımızda birçok şeyi değiştirdiği gibi tüketim alışkanlıklarımızı da doğrudan değiştirdi. İşte tam burada internet ağıyla birlikte hızlı bir şekilde büyümekte olan ve her geçen gün daha fazla tüketiciyi kendisine çekmeyi başaran bir yıldız karşımıza çıkıyor ; E-ticaret!

E-Ticaret ve Online Ödeme

E-ticaret temel olarak; fiziksel ya da dijital bir ürünü internet üzerinden satmanın veya almanın süslü adıdır. Bu ticaret durumu yüzyıllardan beri insan geleneklerinde yer almakta olan pazar kültürünü kökten değiştirmiştir. İnsanlar artık fiziksel mağazalara gitmek yerine, evlerinden veya istedikleri herhangi bir yerden sadece birkaç dakikasını ayırarak beğendiği hizmetleri satın alabilmekte. Hem de bu satın alma işlemlerini dünyanın herhangi bir yerinde ki online mağaza üzerinden gerçekleştirme imkanına da sahip. Google verilerine baktığımız zaman Türkiye’de hizmet vermekte olan e-ticaret sitelerinin aranma hacimlerinde son 5 yılda muhteşem bir artış olduğu gözlemelenbilmektedir. Ayrıca bu tarz siteler tarafından oluşturulmakta olan e-ticaret kültürü de dikkat çekmektedir. Bu kültür kendisine ait çeşitli indirim günlerine sağlam bir yer edinmeyi başarmıştır. Ayrıca diğer özel günlerde de arama hacimleri git gide yükselmektedir.

E-Ticaret ve Online Ödeme Sistemleri İlişkisi Nedir?

E-ticaret trendinin çığ gibi büyümesinin ardından ortaya yeni bir ihtiyaç daha çıkmıştır. Bu ihtiyaç satın alnın hizmet karşılığında yapılacak olan ödeme ile ilgilidir. Özellikle uluslararası satın alımlarda, hem müşteri hem de alıcı açısından çok büyük önem arz eden bu durum karşısında yepyeni bir trend ortaya çıkmıştır; Online Ödeme Sistemleri!

Bu sistemler, web sitelerine entegre edilerek, alıcı ve satıcı arasında ki ödeme bağını yalnızca dakikalar içinde kurabilmekte ve dünyanın neresinde olunursa olunsun kolay bir şekilde internet üzerinden ödemeleri gerçekleştirebilmektedir.

Bu gibi avantajlı durumlardan ötürü e-ticaret trendleri ve online ödeme sistemlerini birbirlerinden ayrı olarak ele almak mümkün olmayacaktır. Çünkü bir e-ticaret sitesinin tüm ödeme detaylarını kolay bir şekilde karşılayabilen bu sistemler hayat kurtarıcı niteliktedir. Bu nedenle herhangi bir e-ticaret girişimi planına bu sistemlerin entegre edilmesi çok önemlidir. Bu sistemler hem kullanıcıların gözünde sizlere itibar ve güven kazandırır, hem de sizleri rakipleriniz ile yarışa ortak edebilir.


devamı için; Batuhan Durmaz

Bu blogdaki popüler yayınlar

Online Ödeme Sistemleri ve Türkiye

Wordpress Eklentileri Ne Işe Yarar?