Google Algoritmaları

Google arama motoru olarak dünya üzerinde ki arama trafiğinin yaklaşık olarak %80’ini kendi bünyesinde barındırmaktadır. Bu yüzdelik dilim gün içerisinde milyarlarca aramanın google üzerinden yapıldığını bize söylemektedir. Pastanın diğer hissedarları ise Yandex, Bing olarak karşımıza çıkmaktadır. Tabiki de Yandex ve Bing’in de yüklendiği günlük arama miktarı milyonlarla ifade edilebilmektedir. Hal böyle olunca web sitelerinin ilk öncelikleri her halükarda Google olmaktadır. Çünkü Google arama motorlarında patron konumda yer almakta ver her web sitesini hedeflerine ulaştırabilecek müşteri portföyünü içerisinde barındırmaktadır.

Google Algoritmaları Ne İşe Yarar?

Peki Google arama sonuçlarında web sitelerinin sıralamalarını nasıl belirlemektedir? Hangi web sitesinin arama sonuçlarında daha önde çıkacağını ve arama yapan kullanıcılara sunulacağını neye göre ayarlamaktadır. İşte burada karşımıza Google tarafından kullanılmakta olan algoritmalar çıkmaktadır. Evet o meşhur algoritmalar! Algoritmalar tüm web sitelerinin peşinde koştuğu bir konumdadır. Çünkü Google tarafından oluşturulmuş olan bu algoritmalar web sitelerinin hedefledikleri kullanıcılar ile karşılaşmasının belki önünde ki bir engel belki de bir destekçisidir.

Algoritmaların Önemi Nedir?

Google tarafından arama motorlarında ki işleyişi belirlemek adına oluşturulmuş algoritmalar, sıralamayı ve doğal olarak web sitelerinin kaderini doğrudan belirler. Üstlendiği bu büyük rolden ötürü optimizasyon çalışmalarında, içerik üretim aşamalarında ve web site dizayn aşamalarında her zaman algoritmalar planın bir parçasıdır. Göz ardı edilemez

Algoritmalar içerisinde barındırdıkları “sır” kriterler ile web siteleri için hayati önem taşımaktadır. Sır diyoruz çünkü Google son zamanlarda algoritmalarda yaptığı güncellemeleri,kaldırmaları veya eklemeleri paylaşmaktan yana tavır sergilememektedir. Hal böyle olunca, web site optimizasyonları sırasında algoritmalara ayak uydurmak git gide zorlaşmaktadır. Gün içerisinde veya her şeyden habersiz dinlenirken, algoritmaların Google tarafından değiştirildiğini öğrenebilirsiniz. Bu değişiklik sizin adınıza iyi de olabilir kötü de. Web sitenizin durumuna bağlı olarak algoritmaların sizleri nasıl etkileyeceği değişebilir. Tabi ki bunlar sır olarak değiştirilemkte olmasalarda bu konuda daha kesin şeyler söylemek mümkün olabilecekti. Ancak maalesef şu an bu mümkün değil.


Devamı için ; Batuhan Durmaz


 https://www.batuhandurmaz.com/google-algoritmalari-nedir/


Bu blogdaki popüler yayınlar

Online Ödeme Sistemleri ve Türkiye

Wordpress Eklentileri Ne Işe Yarar?

E-Ticaret ve Online Ödeme Sistemlerinin Önemi